2009-02-25 13:25:58• hírek • Szatmar.ro

Bízhatunk-e a statisztikákban

A BL-szerdai meccsei előre lefutottak, legalábbis a statisztikák szerint.

A szerdai négy találkozóval véget is ér a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek első köre. A statisztikák szerint a Liverpool, a Chelsea, a Bayern München és a Villarreal egyértelmű esélyesek, ám a számok nem predesztinálnak. A szurkolók legnagyobb örömére.

 

Negyvenkilenc nemzeti bajnoki cím és 14 BEK/BL-elsőség csap össze szerda este a Santiago Bernabeuban, ennyit számlál ugyanis a Real Madrid és a Liverpool dicsőséglistája (és ekkor csak a legrangosabb trófeákról van szó). A fantasztikus európai kupamúlt ellenére a két csapat csak egyszer találkozott egymással, méghozzá az 1981-es BEK-döntőben. Akkor az angolok diadalmaskodtak és a statisztika szerint erre minden esély megvan a két hét múlva sorra kerülő visszavágót követően is, ugyanis a „vörös ördögöket" mindössze egyszer tudta búcsúztatni spanyol csapat az európai kupákból.

A két csapat formáját figyelembe véve azonban a spanyolok felé hajlik a mérleg nyelve, mivel a lila-fehérek az elmúlt kilenc bajnokijukat egyaránt megnyerték, míg a vörösök az utóbbi 13 bajnokin nyolcszor pontosztozkodásra kényszerültek. Jó formájuk ellenére, Juande Ramos edző szerint, a Real játékosai nem euforikusak, csak optimisták. Ramos szerint a két csapat egyforma erőt képvisel és apróságok dönthetik el a továbbjutó kilétét. Ilyen „apróság" lehet, hogy Steven Gerrard vállalni tudja-e a játékot a Santiago Bernabeuban.

A nap másik gálaelőadása a Chelsea és a Juventus összecsapása lesz, amelyben főszerepet játszhat a modern Chelsea megalapozója, Claudio Ranieri. A Juventus trénere 2000 és 2004 között ült a kékek kispadján, ő volt az Abramovics-éra első edzője, és ő vezette először BL-elődöntőbe a londoniakat. A Chelsea 15 mérkőzés óta veretlen hazai pályán az európai kupákban, a Juventus pedig mindössze kétszer tudott nyerni a „ködös Albionban", ráadásul az utolsó hat idegenbeli mérkőzését elveszítette az egyenes kieséses szakaszban. A bajnoki címben egyik együttes sem bízhat komolyan, ezért vélhetően mindketten a BL-re koncentrálnak majd, a hazaiaknál pedig Guus Hiddink kinevezése új lendületet hozhat.

A bajnokságban botladozó Bayern München az ellen a sporting Lisszabon ellen lép pályára, amely eddig 14 mérkőzéséből  egyszer sem tudott nyerni germán csapat ellen. Ezzel szemben a bajorok húsz mérkőzésből csak egyet veszítettek portugál klubbal szemben, igaz, az egy nagyon fontos találkozó volt: az 1987-es BEK-döntőben a Porto bizonyult jobbnak. A bajor szurkolók azért is bizakodhatnak a találkozó előtt, mert Luca Toni szinte biztosan vállalni tudja a játékot, a túloldalon Helder Postiga nem léphet pályára.

Tizedik spanyolországi fellépésére készül a Panathinaikosz és legfőbb célja az lehet, hogy végre elkerülje a vereséget. A Villarreal eddig mindkét hazai meccsét megnyerte görög ellenfelével szemben, a BL-ben pedig 13 mérkőzésen mindössze egyszer szenvedett vereséget az El Madrigalban. A Pana is elbúcsúzhat bajnoki álmaitól, így teljes erővel a Bajnokok Ligájára koncentrálhat, ahol egy esetleges továbbjutás hatalmas eredménynek számítana.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: